Brynäs i Blodet logotype

Grattis på födelsedagen vs skärp dig

Publicerad: 2023-03-28 17:55

Ja, gratis på födelsedagen då. På dagen för 49 år sedan blev jag Brynäsare, och idag tog Brynäs klivet ner i en lägre division för första gången på över 60 år. Så nu får denna dag symbolisera en pånyttfödelse, och då kanske jag inte syftar alls mycket på denna bloggs återuppståndelse, utan det NYA Brynäs. För det är vad som måste ske. Det är dags att ta ett vägskäl här, nytt och fräscht är vägen framåt. I det andra, lite av en avtagsväg får historien snällt sakta ner och stanna i ett museum. Vi ska fortfarande hålla historien högt, men det är framåt mot nya framgångar all fokus skall ligga. Jag ser tre punkter som måste vara det enda som fokuseras på den närmaste tiden:

  • LEDARSKAP - vem tar och formar den enorma kraft som faktiskt kommer att finnas när tiotusentals Brynäsare vill göra allt i sin makt för att stötta föreningen i deras hjärtan.

  • EKONOMIN - Nu gäller det att få klara besked från sponsorer så snabbt det bara går. För att det ska kunna ske gäller det att Brynäs går ut med en väldigt tydlig plan hur de tänker sig den närmaste framtiden och hur resan tillbaka till SHL skall ske. Budskapet från föreningen måste vara ett tydligt, HÄR ÄR RESAN FRAMÅT, ÄR NI MED?

  • SAMMANHÅLLNINGEN - Nu är det inte läge för småaktigheter och revirpinkande, som det lätt hänt historiskt i en förening med många starka viljor. Det gäller även att vi försöker undvika att det blir för många enskilda initiativ, det måste vara en enande kraft som rör sig mot ett tydligt mål.

Det är nu det hårda jobbet måste börja, och alla som har någon positiv känsla gentemot Brynäs måste hjälpa till, TILLSAMMANS FIXAR VI DET HÄR!